Zilveren Philharmonic

De zilveren Philharmonic kopen is vooral interessant voor particuliere beleggers. Het mooie van deze munt is namelijk dat deze, net als een aantal anderen, is vrijgesteld van het betalen van BTW over de zilverwaarde. Voor deze munten wordt gebruik gemaakt van de zogenaamde marge regeling waarbij alleen BTW wordt betaald over de winstmarge van de handelaar en niet over de munten zelf. Dit betekent dat particuliere kunnen profiteren van een relatief lage aanschafwaarde. De zilveren Philharmonic kopen kan gewoon tegen de intrinsieke waarde, plus wat winstmarge. Door de BTW alleen over de winstmarge te betalen kan men 21% besparen op de muntwaarde en op die manier natuurlijk meer zilver aanschaffen voor hetzelfde bedrag. Dit betekent dat er meer geld overblijft voor andere leuke dingen, of natuurlijk voor meer zilver. Het kopen van de Philharmonic is met name om deze reden erg populair en wordt bijvoorbeeld veel vaker gedaan dan het aankopen van zilver baren of zelfs andere vormen van edelmetaal. Deze munt staat officieel bekend als een munt om te investeren en wordt dan ook voornamelijk op deze manier gebruikt. Het kopen van de Philharmonic doet men niet als verzamelaar, ten minste, minder snel. Natuurlijk zijn er verzamelaars die deze munt in hun collectie hebben of deze graag aan zouden kopen, maar over het algemeen zijn het vooral de investeerders. Anders zijn bij de Eagle kan men de Philharmonic maar op een manier kopen. De Philharmonic kopen is daarmee iets eenvoudiger, maar biedt aan de andere kant natuurlijk wel minder mogelijkheden.

De zilveren Philharmonic kopen is overigens nog helemaal niet zo lang mogelijk. Anders dan bijvoorbeeld de Eagle en de Maple Leaf is de munt niet al sinds de jaren ’80 beschikbaar. Die munten werden in 1986 en 1988 voor het eerst geslagen en zijn sindsdien zeer populair geworden onder zowel beleggers als verzamelaars. Het kopen van de Philharmonic is pas mogelijk sinds 2008, maar desondanks erg populair. Vanaf dat moment is de prijs van het zilver eigenlijk alleen maar omhoog gegaan en heeft men als investeerder dus gemakkelijk een hoop geld kunnen verdienen met de verschillende munten.

Mensen die de Philharmonic kopen hebben deze mogelijkheid overigens de danken aan het succes van het gouden broertje. Dit exemplaar was eerst namelijk alleen in het goud beschikbaar. Ook die munt was relatief jong, toen de World Gold Council de munt in 1992, 1995 en 1996 bekroonde als de best verkopende gouden munt, wereldwijd. Sindsdien is de Philharmonic een stuk populairder geworden en zijn steeds meer mensen in aanraking gekomen met deze munt. De zilveren Philharmonic kopen is onder andere om die reden ook zo aantrekkelijk een populair.

Mensen die de zilveren Philharmonic kopen halen daarmee precies een troy ounce aan zilver binnen. Dit is heel handig, vanwege het feit dat de prijs van het zilver over het algemeen wordt uitgedrukt in dollar per troy ounce. Zo kan men het aantal munten dat men in het bezit heeft heel gemakkelijk vermenigvuldigen met de prijs per troy ounce en op die manier berekenen welk kapitaal er aan zilver voor handen is. Uiteraard is het ook mogelijk om de munten in andere gewichten te kopen. Zo kan men de Philharmonic kopen als munt van 1 troy ounce, maar is het ook mogelijk om te kiezen voor 1/2 troy ounce, 1/4 troy ounce en 1/10 troy ounce. Zo kan men zelf bepalen wat er voor de munt betaald wordt. De zilveren Philharmonic kopen klinkt namelijk wel heel aantrekkelijk voor een grote groep mensen, maar niet iedereen is zomaar in staat om voldoende geld beschikbaar te maken en op die manier een leuke verzameling aan te leggen. Om ervoor te zorgen dat meer mensen de Philharmonic kopen is de munt daarom beschikbaar gekomen in andere gewichten. Aangezien men simpelweg minder zilver in het bezit krijgt is het kopen van de Philharmonic in kleinere hoeveelheden zilver een stuk goedkoper en daarmee veel beter toegankelijk voor een grote groep mensen.

Wanneer we de zilveren Philharmonic kopen halen we niet alleen een waardevolle munt in huis, het is ook nog eens een munt die er prachtig uit ziet en daarom op zich het eigendom al waard is. Het gaat hierbij om de diverse muziekinstrumenten op de voorkant van de munt. Mensen die de Philharmonic kopen zien bijvoorbeeld verschillende violen en een harp. Uiteraard staan deze instrumenten voor de naam van de munt. Philharmonic komt namelijk van Philharmoniker en staat daarmee voor het Vienna Philharmoniker, het Weense filharmonisch orkest. Dit is een van de meest bekende orkesten ter wereld die hun thuisbasis in Wenen hebben. De munt komt hiermee dan ook uit Oostenrijk. Mensen die de Philharmonic kopen weten over het algemeen als geen ander wat voor een mooie muziek er uit Oostenrijk komt. De mooie instrumenten doen als afbeelding dan ook absoluut eer aan de kwaliteit van de muziek die men van het orkest te horen kan krijgen. Het kopen van de Philharmonic is om die reden interessant voor iedereen die houdt van kwaliteit en dit graag terug ziet in bijvoorbeeld een zilveren munt. Aan de achterkant van de munt zien men die de Philharmonic kopen een afbeelding van het grootste orgel ter wereld. Het gaat hierbij om het orgel in de gouden hal van de Weense muziekvereniging, Vienna’s Musikverein. Ook dit orgel ziet er zeer imposant uit en biedt een fantastische kwaliteit aan muziek. Het is daarom opnieuw een geweldige combinatie met de zilveren munt die een grote waarde vertegenwoordigt.

Wanneer we de Philharmonic kopen kunnen we dat tegenwoordig doen per 20 stuks wanneer we een originele verpakking aanschaffen. Uiteraard zijn er veel mensen die slechts een paar munten kopen, maar de echte investeerders doen dit per grotere aantallen. Een tube zit dan vol met 20 van deze prachtige munten. Het kopen van de Philharmonic is in dat geval eigenlijk voor iedereen een mooi moment. Zelfs de meest grote investeerders halen hiermee prachtige munten in huis die ze op een zeer goede manier zullen bewaren om ervoor te zorgen dat de waarde zo goed mogelijk behouden zal blijven. Mensen die de zilveren Philharmonic kopen en dit in grote hoeveelheden doen zullen deze tubes ontvangen per 25. In dat geval ontvangt men een zogeheten monsterbox met daarin dus 500 van deze prachtige munten, die samen een zeer grote waarde vertegenwoordigen.