Zilveren Koala

Wanneer we de Koala kopen richten we ons eigenlijk op een zilveren munt die de opvolger had moeten worden van een andere munt, maar dit nooit helemaal geworden is. Het is een populaire zilveren munt, maar het beoogde doel is helaas nooit gehaald. Desalniettemin staat de munt voor een behoorlijke waarde en is het daarom dan ook heel interessant om de munt aan te schaffen. Het kopen van zilver in de vorm van de Koala munt is niet voordelig, maar aan de andere kant kan de waarde er ook gemakkelijk voor zorgen dat men er een hoop geld aan verdient en op die manier profiteert van bijvoorbeeld de hoge waarde van het zilver.

De zilveren Koala kopen is mogelijk geworden nadat de Perth Mint uit Australië had besloten de Kookaburra te vervangen door de Koala munt. Dit betekende in principe dat de meest populaire munt die het land ooit had gemaakt vervangen zou gaan worden door een nieuw exemplaar. Dit paste op zich heel goed in de stijl van de Perth Mint. De producent van de zilveren munten zorgde namelijk ieder jaar al voor een nieuw ontwerp. Toch is het kopen van de Koala niet mogelijk geworden zonder ook de oude munt aan te blijven bieden. De Koala is op die manier naast de oorspronkelijke Kookaburra gekomen en daarmee een soort van alternatief geworden. Dit voorval vond plaats in 2007 en heeft toen voor een flinke rel gezorgd. Het kopen van de Koala was, zeker in het begin, lang niet zo populair als het kopen van de andere munt, waardoor er hevige protesten ontstonden en de producent in principe werd gedwongen ook de originele munt weer in productie te nemen. Het mooie hiervan is wel dat mensen die de Koala kopen nu ook nog gewoon de mogelijkheid hebben om de Kookaburra te kopen. Voor investeerders maakt dit op zich natuurlijk maar weinig uit, maar aan de andere kant is het wel heel interessant voor de verschillende verzamelaars die nu weer een extra munt aan hun collectie toe kunnen voegen.

We kunnen de zilveren Koala kopen in vier verschillende formaten. Op die manier is het mogelijk om zelf te bepalen welk bedrag we investeren in zilver en op die manier ook kunnen profiteren van een wat lagere marge. Het is namelijk wel mogelijk om aan de hand van een aantal kleine munten een groter bedrag te investeren, maar op die manier ontstaan er zeer hoge verkoopkosten waar men natuurlijk liever niet tegen aan loopt. De zilveren Koala kopen is om die reden mogelijk in vier verschillende gewichten. Het gaat hierbij om 1/2 troy ounce, 1 troy ounce, 10 troy ounce en een kilo. Het troy ounce is natuurlijk het meest populair, onder andere vanwege het feit dat de koers van het zilver wordt aangeduid in dollar per troy ounce. Hierdoor rekent het makkelijk en is het kopen van de Koala onder andere ook erg populair. De oplage wordt ieder jaar door de producent gelimiteerd, waardoor de waarde van de munten nog verder omhoog gaat. Er ontstaat bovenop de intrinsieke waarde op die manier namelijk een verzamelwaarde. Mensen die de zilveren Koala kopen kunnen er daarom op rekenen dat de waarde van hun munt waarschijnlijk zal gaan stijgen en over een aantal jaar een hoop waard zal zijn. Hierbij is het natuurlijk van belang om rekening te houden met factoren die er voor kunnen zorgen dat een bepaald jaar om welke reden dan ook bekend wordt. In dat geval zal de waarde van de munt snel toenemen en zal het kopen van de Koala direct een goede investering blijken.

Wanneer we de zilveren Koala kopen zien we uiteraard een afbeelding van een koala. Dit prachtige dier zorgt er op zich al voor dat het de moeite waard is om de munt aan te schaffen of er in ieder geval eens over na te denken. Er zijn maar weinig munten die zo mooi als die van de Perth Mint zijn vormgegeven, iets waarom de verschillende verzamelaars deze munten graag aan hun persoonlijke collectie toevoegen. De Koala kopen is dan niet alleen een methode om een bepaald kapitaal om te zetten in zilver, maar kan er ook voor zorgen dat men een mooie collectie op kan bouwen, die ook daadwerkelijk iets uitstraalt. Mensen die de zilveren Koala kopen krijgen aan de achterzijde natuurlijk de beeltenis van Queen Elizabeth II te zien. Overigens is 2011 het laatste jaar waarin de Perth Mint de munten zal slaan. Het is juist daarom interessant om de Koala te kopen en op die manier nog te profiteren van deze prachtige munt die in waarde waarschijnlijk alleen maar toe zal nemen. Met name het laatste jaar waarin de Perth Mint de munt produceert zal worden gezien als een belangrijk jaar en daarmee als een munt die een behoorlijke waarde bovenop de intrinsieke waarde van de munt zal kennen. Mensen die de zilveren Koala kopen doen er daarom goed aan om bijvoorbeeld een munt uit dit jaar aan te schaffen. Daarnaast is het natuurlijk altijd interessant om voor een munt te kiezen die bijvoorbeeld uit het jaar van oorsprong komt. In dit geval is dat de munt uit 2007 en bestaan er binnen een relatief korte reeks daarom direct al twee belangrijke munten. Het kopen van een Koala is op die manier een goede investering voor op de lange termijn.

Net als bij veel andere munten is het kopen van de Koala een goede investering voor iedereen die deze een aantal jaren aan wenst te houden. Wanneer men op zoek is naar mogelijkheden om op de korte termijn geld te verdienen is het niet verstandig om zilveren munten te kopen. Mensen die de Koala kopen zijn over het algemeen dan ook vooral geïnteresseerd in de waarde over bijvoorbeeld vijf of tien jaar. Wanneer de koers van het zilver zich net zo blijft ontwikkelen als dat deze de afgelopen jaren heeft gedaan kunnen de mensen die deze munten in het bezit hebben gouden bergen verwachten en zal het kapitaal niet alleen waardevast zijn, maar ook nog eens een heel mooi rendement opleveren.