Zilver Producten

Er bestaat een scala aan zilver producten. Zilver is een gewild edelmetaal onder zowel verzamelaars als investeerders en is daarom onder andere ook zeer aantrekkelijk voor iedereen die aan de hand van zilver een mooi kapitaal wil beschermen tegen bijvoorbeeld de inflatie. Nu de huidige financiële markten zeer onrustig zijn kan men aan de hand van zilveren munten en zilver baren kiezen voor de veiligheid van het edelmetaal. Dit zal er voor zorgen dat het kapitaal de waarde in ieder geval kan behouden en dat de kans daarnaast groot is dat dit zelfs zal stijgen. Zilver kopen kan op die manier een leuk rendement opleveren, zonder dat men hier ook maar naar op hoeft te kijken. De verschillende zilveren munten en zilverbaren kunnen namelijk het best worden behandeld als een investering voor op de lange termijn. Wanneer men zilver koopt is het van belang om hier vervolgens een aantal jaren niet naar om te kijken en na die tijd eventueel te profiteren van de winst die er is gemaakt.

Zilver kopen biedt verschillende mogelijkheden, waaronder het verzamelen. Met name de zilveren munten zijn hier uitstekend voor geschikt, al is het natuurlijk ook mogelijk om de verschillende soorten baren te verzamelen en op die manier een mooie collectie op te bouwen. Het is in de beide gevallen wel van belang om goed rekening te houden met de eventuele BTW die er betaald dient te worden. In tegenstelling tot goud is het zilver kopen niet altijd vrij van BTW. Zilver is volgens de verschillende autoriteiten veel meer een industrieel goed dan een belegging. Dit komt onder andere door het feit dat de verschillende industrieën zilver kunnen gebruiken om het te verwerken tot andere producten. Met goud is dit veel minder het geval, waardoor daar geen BTW over betaald hoeft te worden. Zilver kopen is desalniettemin heel aantrekkelijk voor iedereen die er voor wil zorgen dat het opgebouwde kapitaal niet zal worden opgegeten door de inflatie en daarnaast ook nog eens een leuk rendement op kan gaan leveren op de lange termijn.

Zilveren munten

De verschillende zilveren munten zijn natuurlijk stuk voor stuk schitterend om te zien. Er bestaan talloze zilveren munten, maar een aantal verdienen wat extra aandacht, aangezien ze speciaal zijn gemaakt voor zowel de verzamelaars als de beleggers in zilver. Het gaat hierbij onder andere om de Maple Leaf, de Eagle, de Philharmonic, de Koala en de Panda. Uiteraard vinden deze verschillende munten hun oorsprong in steeds andere landen en zijn ze om verschillende redenen geïntroduceerd. In tegenstelling tot bij de zilverbaren is het mogelijk om de zilveren munten te kopen tegen een gereduceerd BTW tarief. Het is er hierbij wel van belang dat de munten als een wettig betaalmiddel worden erkend. Zelfs dan is het echter goed opletten geblazen, want de verschillende autoriteiten zijn in tegenstelling tot bij het goud niet zo gemakkelijk wanneer het op zilver kopen aankomt.

Zilverbaren

Zilverbaren zijn voor aantrekkelijk voor investeerders, maar helaas ook voor de industrie. Dit is jammer, want het zorgt ervoor dat de baren niet vrij zijn van BTW. Om die reden dient men 21% boven op de intrinsieke waarde van het edelmetaal te betalen om het aan te kunnen schaffen. Nu kan dit gemakkelijk opwegen tegen het verlies aan waarde wat er aan de hand van een spaarrekening in combinatie met de inflatie geleden had kunnen worden, maar zilver baren zijn daardoor minder aantrekkelijk dan bijvoorbeeld de goud baren. De industrie kan de zilverbaren gebruiken om ze te verwerken tot andere producten, waardoor het niet mogelijk is deze vrij van BTW aan te schaffen. Aan de andere kant zorgt dit er wel voor dat er zilver verdwijnt, waardoor het edelmetaal in dat opzicht schaarser is dan goud. Daarvan wordt er namelijk eigenlijk niets omgezet in andere materialen, waardoor de intrinsieke waarde altijd gelijk zal blijven. Zilver wordt aan de ene kant uit de grond gehaald en door de industrie ook weer verwerkt, waardoor er op den duur een schaarste zou kunnen ontstaan. Zilver kopen is in dat geval natuurlijk zeer interessant, want dit zal de prijs alleen maar op kunnen drijven.

100 gram zilver kopen

100 gram zilver kopen is interessant voor iedereen die een relatief klein bedrag om wil zetten in zilver en het geld daarmee wil beschermen tegen bijvoorbeeld de inflatie. 100 gram zilver kopen is om die reden dan ook uitstekend te combineren met bijvoorbeeld een zilver spaarplan.

250 gram zilver kopen

250 gram zilver kopen is voornamelijk interessant voor iedereen die het zilver in wat grotere hoeveelheden aan wil kopen. Ook deze variant is goed mogelijk in combinatie met een spaarplan.

500 gram zilver kopen

500 gram zilver kopen biedt men de mogelijkheid om te besparen op de kosten van de aankoop. Op die manier kan men er heel eenvoudig voor zorgen dat de aankoop van het zilver uiteindelijk voordeliger zal zijn. Wanneer men steeds kleine hoeveelheden koopt dienen de verkoopkosten een aantal keer betaalt te worden. 500 gram zilver kopen is in dat geval een stuk aantrekkelijker en uiteindelijk ook nog eens voordeliger.

1 kilo zilver kopen

1 kilo zilver kopen is vooral aantrekkelijk voor de echte investeerders die op deze manier relatief grote sommen geld om willen zetten in het veilige edelmetaal. Ze lopen op deze manier niet het risico geld te verliezen als gevolg van de inflatie.

5 kilo zilver kopen

5 kilo zilver kopen is interessant voor iedereen die graag grote sommen geld om wil zetten in zilver. Uiteraard is het hierbij van belang dat men er voor kiest om het zilver op een uitstekende manier te laten beveiligen, bijvoorbeeld door een professioneel bedrijf dat zich hierin heeft gespecialiseerd.

Zilver spaarplan kopen

Een zilver spaarplan kopen is interessant voor iedereen die bijvoorbeeld eens per maand een bepaald bedrag om wil laten in zilver. Het is niet voor iedereen mogelijk om het zilver kopen in een keer te doen en het zilver spaarplan is voor die mensen een uitstekend alternatief, dat het mogelijk maakt om relatief voordelig een mooi kapitaal aan zilver bij elkaar te sparen.