Zilver Baren Kopen

Zilver baren kopen bieden naast zilveren munten de mogelijkheid om er aan de hand van zilver voor te zorgen dat een bepaald kapitaal niet verloren gaat wanneer de inflatie te hoog wordt en dat men zelfs nog een leuk rendement kan maken wanneer de zilver koers zich op de juiste manier ontwikkelt. Uiteraard zitten er aan zilver baren zowel voor- als nadelen en het is van belang dat men hier van op de hoogte is voordat er wordt overgegaan tot de aanschaf. Nu de prijs van het zilver alleen maar lijkt te kunnen stijgen lijkt het namelijk heel aantrekkelijk om zoveel mogelijk zilver te kopen, maar dit is niet altijd de beste manier om het kapitaal bijvoorbeeld te beschermen tegen de inflatie.

Zo klinkt zilver baren kopen misschien niet heel anders dan het kopen van goud baren. Toch zijn er belangrijke verschillen te noemen, in het nadeel van de zilver baren. Zo hoeft men bij het kopen van goud geen BTW te betalen over de aanschafprijs. Als gevolg hiervan valt de prijs relatief laag uit en betaalt men dus precies de intrinsieke waarde van het goud plus wat kosten voor de verkoop van het product. De autoriteiten hebben namelijk bepaald dat goud een investering is voor eigenlijk iedereen die het koopt. Natuurlijk zijn er verzamelaars die het goud verzamelen, omdat het er zo mooi uit ziet, maar over het algemeen wordt het een tijd aangehouden om er uiteindelijk meer voor terug te krijgen of er in ieder geval voor te zorgen dat de inflatie geen kans krijgt en het kapitaal behouden blijft. Zilver baren kopen zijn wat dat betreft een stuk minder aantrekkelijk als investering. Wanneer men over gaat tot het aankopen van deze baren is het namelijk van belang om er rekening mee te houden dat er wel degelijk BTW betaald dient te worden over de zilver baren.

Dit komt door het feit dat de autoriteiten de zilver baren doorgaans niet als investering zien. Natuurlijk zijn er mensen die beleggen in zilver, maar over het algemeen wordt er gesteld dat men zich dan beter tot goud kan wenden, desnoods in kleinere hoeveelheden. Het zilver wordt namelijk ook gebruikt door een groot aantal grote bedrijven. Zij gebruiken het edelmetaal om het te verwerken in allerlei elektronische apparaten. Het zou voor hen niet eerlijk zijn als ze geen BTW hoefden te betalen over het zilver, waardoor er is besloten de BTW heffing voor iedereen te laten gelden. Op die manier is het investeren in zilver baren helaas een stuk minder aantrekkelijk geworden voor mensen die het willen gebruiken om hun kapitaal tegen de inflatie te beschermen. Wanneer men er voor kiest om op deze manier toch zilveren baren aan te schaffen dient er dus 21% BTW te worden betaald en wordt de investering pas aantrekkelijk wanneer deze kosten uiteindelijk zullen zijn terugverdiend. Het is, gezien de huidige koersen, goed mogelijk dit voor elkaar te krijgen, maar men begint natuurlijk wel al direct op een achterstand.

Het is bij zilver baren kopen net als bij de goud baren uiteraard van groot belang dat men goed kijkt naar de kwaliteit hiervan. Het gaat bij de kwaliteit van de baren over het algemeen over het zuiverheidgehalte dat er is gekozen en aan de dag is gelegd. Hoe hoger dit gehalte is, hoe beter de kwaliteit van de baren is en hoe meer zilver men op die manier eigenlijk in handen krijgt. Zo is een zuiverheidgehalte van 999,7 bijvoorbeeld ontzettend hoog en goed voor de beste kwaliteit die er te vinden is op de markt. Wanneer men een zilver baar kan vinden voor dezelfde prijs die bijvoorbeeld een zuiverheidgehalte heeft van 965 is die baar in verhouding duurder, aangezien men minder zilver krijgt voor de prijs die men er voor dient te betalen.

Daarnaast is het van belang om goed te kijken naar de producent van de zilver baren. Er bestaan in de wereld een aantal producenten van zilver die de beste kwaliteit leveren en daarom door de LBMA zijn geaccrediteerd om de zogenaamde Good Delivery zilver baren te produceren. Het mooie van deze exemplaren is dat men deze gemakkelijk kan verhandelen, zonder dat het hierbij van belang is hoe het met de kwaliteit gesteld is. Er zal in principe geen analyse plaatsvinden bij een handelaar, deze weet namelijk dat het goed zit en zal er op die manier de prijs voor betalen die op dat moment eerlijk is.

Wanneer men deze zilver baren aankoopt en vervolgens weer wil verkopen zal dit om die reden dan ook wereldwijd mogelijk zijn en zal dit over het algemeen geen enkel probleem met zich meebrengen. Dit maakt het handelen in de Good Delivery zilver baren natuurlijk heel aantrekkelijk voor iedereen die van plan is een bepaald kapitaal om te zetten in zilver om hier uiteindelijk geld aan te verdienen wanneer de prijs van het edelmetaal verder is gestegen. LBMA staat voor de London Bullion Market Association en is daarmee een soort bond van de verschillende bedrijven die actief zijn op de goudmarkt en zich richten op de allerbeste kwaliteit. Men weet zich in dit gezelschap in ieder geval verzekerd van het feit dat het goed zit met de kwaliteit en dat men zich totaal geen zorgen hoeft te maken over het zilver dat er wordt aangekocht. Dit is in een uitstekende staat en zal op die manier dan ook weer gemakkelijk doorverkocht kunnen worden wanneer men het kapitaal opnieuw in geld om wenst te zetten.

Een van de grote producenten van zilver baren is Schöne Edelmetaal. Deze producent is geaccrediteerd door de LBMA en is daardoor in staat om de Good Delivery baren te maken. Wanneer men zilver baren koopt die van deze producent afkomstig zijn weet men dat het goed zit met de kwaliteit en dat men dus zilver koopt dat ook over een aantal jaar z’n waarde nog zal hebben. Dit is natuurlijk waar de beleggers naar op zoek zijn en valt daarom iedereen aan te raden die zijn of haar kapitaal tegen de inflatie wil beschermen met behulp van zilver.