Verzenden

Zilver verzenden kan op een aantal verschillende manieren, die allemaal zo hun voor- en nadelen kennen. Zeker wanneer het gaat om grotere hoeveelheden is het van belang om goed te kijken naar de manier waarop de aanbieder het zilver zal verzenden. De grote hoeveelheden zilver dienen natuurlijk zo veilig mogelijk verzonden te worden. Het zou immers erg vervelend zijn wanneer er onderweg iets gebeurt waardoor het zilver bijvoorbeeld nooit aan zal komen op de plek van bestemming en men het geld daardoor misschien wel kwijt is. Door goed te letten op de manier waarop de aanbieder het zilver zal verzenden zal dit niet gebeuren en kan men binnen een afzienbare tijd beschikken over het aangekochte zilver.

Een eerste methode om het zilver te verzenden is TNT Post. Dit is het grootste Nederlandse postbedrijf en daarmee bij iedereen eigenlijk wel bekend. Zij bieden de mogelijkheid om het zilver op verschillende manieren te verzenden en op die manier min of meer zelf te bepalen hoe veilig dit zal gebeuren. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om het zilver verzekerd te verzenden. Dit betekent dat de waarde van de verzending verzekerd is. Mocht deze niet aankomen op de plaats van bestemming, dan is er eigenlijk niets aan de hand en zal men er voor zorgen dat de waarde wordt vergoed. Men kan op die manier opnieuw een bestelling doen en zo uiteindelijk toch het gewenste zilver ontvangen, zonder hier dubbel voor te hoeven betalen. Een kleinere hoeveelheid zilver kan men vaak beter zonder verzekering verzenden. In dat geval wegen de kosten van de verzekering vaak namelijk niet op tegen de waarde van de zending zelf en het risico dat men loopt. Zeker met kleinere hoeveelheden is dit risico niet dusdanig dat het van belang is om hier een verzekering voor af te sluiten. Natuurlijk kan er op deze manier wat mis gaan met het verzenden, maar aan de andere kant bespaart men wel de kosten van de verzekering.

Uiteraard is het ook mogelijk om zeer waardevolle hoeveelheden zilver te verzenden met behulp van een privé koerier. Dit komt doorgaans niet zo vaak voor bij zilver. Het is veel gebruikelijker om goud op deze manier te verzenden, gezien de over het algemeen hogere waarde die de zending in dat geval vertegenwoordigt. Zilver kent over het algemeen een minder grote waarde. Wanneer men toch besluit om een zeer grote hoeveelheid zilver aan te schaffen wordt er vaak gekozen voor een professionele opslag en hoeft het zilver dus niet verzonden te worden. Wanneer men kiest voor een privé koerier zal deze er uiteraard ook bij het zilver voor zorgen dat de bestelling perfect wordt afgeleverd.

Tenslotte kan men het zilver laten verzenden aan de hand van een algemene koerier. Dit is een methode die naast die van de TNT relatief vaak voorkomt. Er wordt gebruik gemaakt van een koerier die in de wagen met pakketjes onder andere het zilver bij zich heeft. Als onderdeel van de normale route wordt het zilver netjes thuis afgeleverd en kan men betalen bij ontvangst wanneer dit nog niet vooraf ie gebeurd, bijvoorbeeld via iDeal.